Jakość wydawanym potraw jest priorytetem każdego lokalu gastronomicznego i nie ulega to żadnej wątpliwości. Aby jednak można było serwować gościom pyszne, odpowiednio przyrządzone potrawy, kuchnia w restauracji, tawernie czy przydrożnym barze musi być wyposażone w odpowiedni sprzęt. Sprawdź, jakie urządzenia sprawdzają się najlepiej, żeby można było poddawać jedzenie obróbce termicznej łatwo, szybko i przy zachowaniu najlepszego smaku wszystkich składników.
Bemary
Bemary to podstawowe urządzenia do obróbki termicznej potraw. Nie służą do ich przygotowywania, na przykład gotowania, smażenia czy grillowania, ale do przechowywania w wysokiej temperaturze. Sprawdzają się świetnie, kiedy dania są przygotowane wcześniej, a kucharz chce zachować ich idealną temperaturę przez dłuższy czas, aby można było je wydać gościom natychmiast bez ponownego podgrzewania. Co ważne, jedzenie w bemarach zachowuje swoją jakość i wartości odżywcze.
Grill
Płyty grillowe czy grille gazowe to kolejne urządzenia, które są niezbędne w szanującym się lokalu gastronomicznym. Co ciekawe, pojawiły się wraz z modą na dania grillowane i wszystko wskazuje na to, że zagoszczą u nas na dłużej. Warto dodać, że potrawy z grilla są znacznie zdrowsze, niż te smażone w głębokim tłuszczu.
Frytownice
Frytki to uwielbiany przez Polaków dodatek do dań i zamiennik tradycyjnych ziemniaków, ale też makaronu czy ryżu. Okazuje się, że frytki to jedno z najczęściej zamawianych w lokalach gastronomicznych dań. Nic dziwnego, że dobrej jakości frytownica do ich szybkiego przygotowania gości w większości restauracji i barów i to nie tylko tych typu fast food.